12 Aralık 2014 Cuma

PUDİNG DOLGULU KEK



Lezzetli mi lezzetli harika bir kek karşınızda duruyor.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Ben puding yerine beyaz çikolata sosu ile yaptım.Dolguların oluşması için çukurları şurup kutularından çıkan ölçekli tüple yaptım.Üst dekorasyon da sizin zevkinize kalmış.                                                                                                               Buyrun tarife...
      Malzemeler
    2 yumurta
    2 Türk kahve fincanı şeker
    2 Türk kahve fincanı sıvı yağ
    2 Türk kahve fincanı süt veya yoğurt
    2 yemek kaşığı kakao 
    1 paket kabartma tozu 
    5 Türk kahve fincanı un 

      Üzeri için
    1 paket bey çikolata sosu
    2 su bardağı süt

      Yapılışı
    Oda ısısında ki yumurta ve şeker iyice karıştırılır. İçinde ki şeker erimiş olmalı. Diğer tüm malzemeleri de sırası ile ekleyip çırpıyoruz. Kare borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz.180C fırında pişiriyoruz. Fırından çıkıp ılıyan keki aralıklarla çubukla deliyoruz. Üzerindeki tarife göre pişirdiğimiz sosu kekimizin üzerine döküyoruz.Açtığımız çukurlara sosu dikkatlice dökerek iyice dolmasını sağlarız.Buzdolabinda 1 saat bekledikten sonra servise hazır.

5 Aralık 2014 Cuma

UPUZUN BİR ARADAN SONRA ALMAN PASTASI


       3 Yıl ara vermişim!!!
En büyük değişikliğimiz Mehmet Emin imiz oldu.4 kişilik bir ailemiz var artık.Zeynep 2. sınıfa gidiyor ve öğleden sonralarımız Memo ile baş başa geçiyor.Yani sabahlarımız ve akşamlarımız ışık hızı şeklinde geçiyor.
    Bu hengamede yine sevdiğim şeyleri yapma fırsatını asla kaçırmayan ben bloğuma hızlı bir dönüş yaptım hayırlısı ile  :)
       Eski lezzetlerden alman pastası ile açılışımızı yapalım.
       Buyrun tarife efendim ...

malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu katılarak elenmiş 2 su bardağı un 
1 kahve fincanı su 
krema malzemeleri:
1 yumurta
3 kaşık şeker
2 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı mısır nişastası 
2 su bardağı süt 
1 pak.vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı 
kremşanti isteğe bağlı

yapıyoruz :
24 26 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.Yumurta,şeker ve limon kabuğu rendesi mikserle iyice koyulaşana kadar çırpılır.En az 3 dk.kadar çırpalım.Kabartma tozlu un eklenir.Bundan sonra çok çırpmıyoruz.Suyu da ekleyip 1 -2 defa karıştırıp kalıba döküyoruz.içindeki kabarcıkların kalmaması için tezgahımıza kalıbımızı hafifçe vuralım.orta ısılı fırında 30 -35 dk pişirelim.
    Bu sırada kremamızı hazırlıyoruz.
Yumurta,şeker,un ve nişastayı tencereye koyuyoruz.Sütümüzden 1 bardağını ekleyip malzemeleri iyice karıştırıp ocağın altını açıyoruz.Sütün tamamını ekleyip koyulaşana kadar  çırparak pişiriyoruz.Piştikten sonra il sıcağı ile vanilya ve tereyağını da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.İsteğe bağlı bu sırada krem şantiyi de ekleyim ılınana kadar çırpıyoruz.
  Pişen kekimiz ılıklaşınca kalıptan çıkarıp ortadan ikiye kesiyoruz.İçine kremamızın tamamını döküp kenarlara yaydırıyoruz.Bu sırada isterseniz içine muz ya da çilek dizebilirsiniz.Diğer parçayı da üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz.Üzerine bolca pudra şekeri serpip servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun...