pembe tabure |
Paçanga Böreği
malzemeler
- 3 adet yufka (ben paketlenmiş olarak aldığım için yufkalarım küçüktü.yufkacıda kiler daha büyük oluyor)
- 150 gr.pastırma
- 2-3 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 su bardağından az rende kaşar peyniri
- bir tutam maydanoz
- kızartmalık sıvı yağ
-yufkaları 4 büyük üçgen olarak kesin
- pastırmaları ince ince parçalara ayırın.doğranan biber ve domatesler ile tavaya alıp domatesler suyunu çekene kadar kavurun.
- soğumasını bekleyin.kaşar ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.(isterseniz harcı çiğdende kullanırsınız)
- bölmüş olduğunuz yufkaları geniş sigara böreği sarar gibi harç ve yufkalara bitene kadar işleme devam edin.
- yufkalar sarılınca kızgın yağda alt üst kızarana kadar pişirilip sıcak olarak servis yapın.
pembe tabure |
Kekikli ve tuzlu tereyağı
...Sıcacık henüz dumanları tüten pidenin; içine sürülmüş afiyetle yenmekte.
Erimiş(oda ısısında) olan tereyağının içine tuz ve kekik konularak karıştırılır.kasenin içine konularak soğuması için tekrar dolaba konulur.İftarda pidenin yanında baş köşeye konulur.
-kekikli tereyağı (çanakkale den dağ kekiği sevgili http://ayselinmutfagi.blogspot.com/ nın hediyesi .
-ceviz,fındık
-tulum peyniri
-bal
-çilek reçeli
-(hurmalarda dolapta unutuldu :) )
-ceviz,fındık
-tulum peyniri
-bal
-çilek reçeli
-(hurmalarda dolapta unutuldu :) )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumunuzu paylaşır mısınız ?