20 Temmuz 2011 Çarşamba

ETLİ BARBUNYA

Taze sebze ile yapılan yemeğin lezzeti hiçbir şeyde yok bence.Barbunyanın bol olduğu dönemde yemeğini yapmamak yazık olurdu.Ve kış hazırlığı içinde birazda buz dolabına lütfeenn :)

malzemeler:
  • 1 kg.barbunya
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 2 kaşık domates salçası
  • kuşbaşı et
yapılışı:
  • barbunyalar ayrı olarak bir taşım pişirilip suyu dökülür.et yeteri kadar su ile haşlanır.suyunu çekince sıvı yağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.salça ilave edilerek tekrar kavrulur.suyu eklenir.havuçlar geç piştiği için önce havuçlar hafif pişene kadar tencereye eklenir.sonrasında patatesler ve barbunya eklenerek hafif ateşte tuzunuda ekleyerek pişirilir.

2 yorum:

yorumunuzu paylaşır mısınız ?