27 Ağustos 2011 Cumartesi

PAÇANGA BÖREĞİ VE İFTARİYELİKLER

pembe tabure
   Yemeğe başlamadan önce biraz atıştırsak mı acaba??
       
   Paçanga Böreği
       malzemeler 
  • 3 adet yufka (ben paketlenmiş olarak aldığım için yufkalarım küçüktü.yufkacıda kiler daha büyük oluyor)
  • 150 gr.pastırma 
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağından az rende kaşar peyniri 
  • bir tutam maydanoz
  • kızartmalık sıvı yağ
       yapılışı
       
          -yufkaları 4 büyük üçgen olarak kesin
          - pastırmaları ince ince parçalara ayırın.doğranan biber ve domatesler ile tavaya alıp domatesler               suyunu çekene kadar kavurun.
         - soğumasını bekleyin.kaşar ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.(isterseniz harcı çiğdende kullanırsınız)
        -  bölmüş olduğunuz yufkaları geniş sigara böreği sarar gibi harç ve yufkalara bitene kadar işleme devam edin.
       -   yufkalar sarılınca kızgın yağda alt üst kızarana kadar pişirilip sıcak olarak servis yapın.
pembe tabure

Kekikli ve tuzlu tereyağı
...Sıcacık henüz dumanları tüten pidenin; içine sürülmüş afiyetle yenmekte. 
Erimiş(oda ısısında) olan tereyağının içine tuz ve kekik konularak karıştırılır.kasenin içine konularak soğuması için tekrar dolaba konulur.İftarda pidenin yanında baş köşeye konulur.


       -kekikli tereyağı (çanakkale den dağ kekiği sevgili http://ayselinmutfagi.blogspot.com/ nın hediyesi .
       -ceviz,fındık
       -tulum peyniri
       -bal
      -çilek reçeli
      -(hurmalarda dolapta unutuldu :)  )

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    yorumunuzu paylaşır mısınız ?