5 Aralık 2014 Cuma

UPUZUN BİR ARADAN SONRA ALMAN PASTASI


       3 Yıl ara vermişim!!!
En büyük değişikliğimiz Mehmet Emin imiz oldu.4 kişilik bir ailemiz var artık.Zeynep 2. sınıfa gidiyor ve öğleden sonralarımız Memo ile baş başa geçiyor.Yani sabahlarımız ve akşamlarımız ışık hızı şeklinde geçiyor.
    Bu hengamede yine sevdiğim şeyleri yapma fırsatını asla kaçırmayan ben bloğuma hızlı bir dönüş yaptım hayırlısı ile  :)
       Eski lezzetlerden alman pastası ile açılışımızı yapalım.
       Buyrun tarife efendim ...

malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu katılarak elenmiş 2 su bardağı un 
1 kahve fincanı su 
krema malzemeleri:
1 yumurta
3 kaşık şeker
2 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı mısır nişastası 
2 su bardağı süt 
1 pak.vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı 
kremşanti isteğe bağlı

yapıyoruz :
24 26 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.Yumurta,şeker ve limon kabuğu rendesi mikserle iyice koyulaşana kadar çırpılır.En az 3 dk.kadar çırpalım.Kabartma tozlu un eklenir.Bundan sonra çok çırpmıyoruz.Suyu da ekleyip 1 -2 defa karıştırıp kalıba döküyoruz.içindeki kabarcıkların kalmaması için tezgahımıza kalıbımızı hafifçe vuralım.orta ısılı fırında 30 -35 dk pişirelim.
    Bu sırada kremamızı hazırlıyoruz.
Yumurta,şeker,un ve nişastayı tencereye koyuyoruz.Sütümüzden 1 bardağını ekleyip malzemeleri iyice karıştırıp ocağın altını açıyoruz.Sütün tamamını ekleyip koyulaşana kadar  çırparak pişiriyoruz.Piştikten sonra il sıcağı ile vanilya ve tereyağını da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.İsteğe bağlı bu sırada krem şantiyi de ekleyim ılınana kadar çırpıyoruz.
  Pişen kekimiz ılıklaşınca kalıptan çıkarıp ortadan ikiye kesiyoruz.İçine kremamızın tamamını döküp kenarlara yaydırıyoruz.Bu sırada isterseniz içine muz ya da çilek dizebilirsiniz.Diğer parçayı da üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz.Üzerine bolca pudra şekeri serpip servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu paylaşır mısınız ?