27 Ağustos 2011 Cumartesi

ŞEKER PARE (arnavut usulü)

pembe tabure
 Eşimin dayı oğlunun hanımından şiddetli  tavsiyesi üzerine yaptığım şeker pare ilk deneme sonucu başarılı olmuştur :) Dün gece bizzat kendileri de gelip deneyip onaylamışlardır.
Arnavutların sıklıkla yaptığı şekerpare tarifi imiş.Öyle güzel anlatınca bende ilk fırsatta denedim. Geçen gün eşimin üniversite arkadaşları eşleri ile iftarda bizdeydiler.Fırsat bu fırsat ya elimde yeni ve çokça met edilmiş bir tarifte olunca denedim.
Aslında malzemede hiç bir şey yok.Önemli olan kıvamını ve tabii ki şerbeti ayarlayabilmek.Tadı un helvasını andırıyor ve kıyır kıyır denilen tabirin ta kendisi.Genelde ikinci denemeler fiyasko olabiliyormuş.Şimdi ikinci denemeyi merakla bekliyorum :)

pembe tabure
MALZEMELER
  • 1 paket birma margarin
  • 1paket tereyağı
  • 5 adet yumurta (1 tanesi tam,diğer 4tanesinin sarısı)
  • aldığı kadar un
ŞERBETİ
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
YAPILIŞI
  • Margarin ve tereyağı eritilip soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra yumurtaların biri tam ve dört tanesinin sarısı eklenip karıştırılır.Unu ekleyip iyice özleşene kadar yoğurulur.
  • Yağlanmış tepsiye şekil verip dizilir.Üzerine fındık bastırılıp 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir 
  • Diğer taraftan şerbet ocağa konulur.
  • Şerbet ocaktan alınmış kepçe ile karıştırılıp havalandırılmış olmalı.Şekerpareler de ılık olmalı.
  • Şekerpare ve şerbet gereken sıcaklığa gelince şerbet dökülüp üzeri bir tepsi ile kapatılır.Soğuduktan sonra servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu paylaşır mısınız ?