25 Eylül 2011 Pazar

KÖRİLİ TAVUK VE MANTAR SOSLU MAKARNA

Zeynep kreşe başladı bu yıl.Bir birey olarak hayata ilk basamaklarını atmaya başladı.
''ömrü boyunca hep karşısına hayırlı kişileri çıkarsın rabbim''
Bu dua hiç dilimden düşmezken daha başka söyler oldum bu aralar.Bütün iyi dilekler ve en güzel dualar hep onun için,hep evlatlarımız için.
     Okuluna alışma haftasında onu almaya gitiğimde yemeği dışarıda yedikten ve parkta oynadıktan sonra evimize döndük.Bu hafta servise başlıyor artık 2 haftadır hep onun isteklerine cevap verdiğim için neredeyse akşamı buluyodu eve girişimiz.
     İşte bu dışarıda yemek yediğimiz bi gün bu makarnanında tadına bakmış olduk.Kocaman taze sıkılmış portakal suyu ile makarnasını bitirmişti zeynep.Demek ki okulda çok yorulup çok ackmıştı ve bu besleyici enerji dolu makarnayı çok beğendiğini ve anne evdede bana bundan yap demesiyle denemiş oldum bende.Gayette güzel  oldu.
Köri sosunu sevenler denesinler mutlaka.Bizim babamız sevmediği için zeynep ve ben yedik sadece :)) Okul dönüşü çocuklara şık ve eğlenceli bir sunumla kesinlikle tavsiye edilir.
                                                                                                                                                                                                                                                                          sevgilerle

PEMBE TABURE

MALZEMELER :
  • yarım paketten biraz fazla  makarna (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
  • 1 tavuk göğsü
  • 10 - 15 adet mantar
  • 2 kaşık un
  • tere yağ
  • 1 su bardağı süt
  • köri sosu (toz yada sıvı ,bende toz vardı )
  • 1 su bardağı su
  • yarım tavuk bulyon
YAPILIŞI:
  • Tavuk ve mantarı doğrayıp tuz,kekik ve karabiber ile harmanlayıp sıvı yada zeytin yağ ile kavuruyoruz.
  • Sos için tereyağ ve unu kavuruyoruz.Süt ekleyip pişiriyoruz .Suyla eritilmiş tavuk bulyonuda ekleyip aralıklarala karıştırarak pişiriyoeuz.Pişmesine yakın köriyi ekleyip kıvamını zevkimize köre ayarlıyoruz.Koyu ise biraz daha su ekleyebiliriz.Tuz koymuyoruz çünkü bulyonun  ve köri nin lezeti yeterli oluyor.Ama siz yinede damak tadına göre ayarlayabilirisiniz.
  • Haşlanıp süzülen makarnaya sosu ve tavuk-mantarları ekleyip harmanlıyoruz.Tabağıma aldıktan sonra üzerine fesleğen serptim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu paylaşır mısınız ?