11 Şubat 2015 Çarşamba

DERE OTLU POĞÇA



Dışarıda lapa lapa kar yağarken ve çocuklar tatil sonrası yine evdelerse, mis gibi poğaça iyi olmaz mı? Hem dere otlu , hem peynirli sıcacık haydi mutfağa o zaman.Okul moduna geçememişken geç yapılan kahvaltıya yetişebilir...Buyrun tarife...

Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
150 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı mahlep
½ demet dereotu
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un

Yapılışı:
*Yağ, yumurta, yoğurt güzelce karıştırıldıktan sonra içine ufalanan beyaz peynir, ince kıyılan dereotu, kabartma tozu, tuz , mahlep ve un ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
*Ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar yuvarlayalım hafif bastırıp tepsiye dizelim.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu paylaşır mısınız ?