12 Şubat 2015 Perşembe

Çörek Otlu Kurabiye


Ne tatlı, ne tuzlu, kıyır kıyır, lezzetli ,üstelik tazeliğini uzun süre koruyor bu kurabiye.
Bizim evde her defa şekil değişikliği olur yapıldığında. Bu defa böyle oldu. Tezgahta hamuru açıp patates kesici ile kestip,  üzerini çatal ile delikler oluşturduk.Çatalı yağa batırın ki  hamurunuza rahat şekil verebilesiniz.İsterseniz şekeri artırabilirsiniz ya da tamamen çıkartıp pul biber ekleyebilirsiniz.Nohut kadar koparıp yuvarlarsanız adı "bit kurabiye olur.Deneyin derim ben ...
Şöyle buyrun tarife ...



1 yumurta akı (sarısını üzerine süreceğiz)
150 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı çörek otu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep isterseniz
2 ,5 su bardağı kadar un.

Oda ısısındaki tereyağına tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım.Unu önce 2 su bardağı ekleyip gerektikçe artıralım ve ele yapışmayacak bir hamur yapalım..Tepsiye dizince üzerine yumurta sarısını sürelim ve önceden 175 derecede ısnmış fırında 20-25 dakika kurabiyeler kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu paylaşır mısınız ?