20 Şubat 2015 Cuma

LEOPAR KURABİYE

Malzemeler
  • 150 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da kullanılabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kakao
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un (tahminen 3,5-4 su bardağı)
Hazırlanışı
Kakao hariç diğer malzemeleri yoğurup biraz cıvık bir hamurken hamurun yarıdan fazlasını ayırıyoruz.Beyaz hamur fazla olacak geri kalan hamuruda ikiye bölüyorum, hatta diğer yarımı biraz fazla olabilir.Yarısına bir tatlı kaşığı kakao, diğer yarısına 1 yemek kaşığı kakao koyup yoğuruyoruz eğer hala çok yumuşaksa un ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Beyaz hamuruda kulak memesi yumuşaklığında olcak şekilde un ekleyip tekrar yoğurun. 1 tatlı kaşığı kakao koyduğunuz hamuru yani açık renkli olan hamuru elinizde küçük bir rulo yapın.
1 yemek kaşığı kakao koyduğunuz yani koyu renkte olan hamuru merdane yardımıyla açın ve açık renk olan hamuru üstüne koyup resimdeki gibi sarın ve birbirine yapışmasını sağlayın.Sararken biraz aralik kalsı, yani koyu renkli hamuru tamamen kapatmayın ki desenimiz doğal gözüksün.Yarım santim kalınlığında kesin. Beyaz hamuru da merdane yardımı ile açın ve üzerine kestiğiniz kakaolu hamurları aralıklı yerleştirin.Yerlestirirken sekilleri biraz elinizde yaultabilirsiniz.Hafifçe üstüne bastırıp yapışmasını sağlayın dilerseniz üzerine yağlıkağıt koyarak merdaneyle geçebilirsiniz.Çünkü kakaolu desenler merdaneyle yapılabiliyor.  Yuvarlak kesme aparatı ya da çay bardağı ile kesin  yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. Benim Leoparlarım 20 tane çıktı 170C 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun.
Kestiğimde kenarlarından çıkan fazla Yoğurma dan merdaneyle ile tekrar açıp şekillendirdim ve ebruli kurabiyeler oldu sizde artan hamuru bu şekilde değerlendirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu paylaşır mısınız ?